Algemene informatie over Middenhuur

Mitros is er voor de verhuur van sociale huurwoningen. We zien alleen dat er ook mensen zijn die geen huis kunnen vinden, omdat ze net iets te veel salaris verdienen voor de sociale huur. We vinden het belangrijk dat deze mensen in een huis kunnen wonen met een huurprijs die passend is bij hun inkomen.

Waar je rekening mee moet houden:

  • Je krijgt geen huurtoeslag.
  • Woningdeling is niet toegestaan.
  • Eigen bewoningsverplichting.
  • Ouders en anderen mogen niet garant staan voor het betalen van de huur.
  • Huurtermijn is minimaal 1 jaar, contract loopt door voor onbepaalde tijd.


Inkomensnorm:

Voor een middenhuurwoning of vrije sectorwoning moet je bruto jaarinkomen minstens 48 keer de netto huur per maand zijn. Een eventueel tweede inkomen telt hierbij voor 100% mee. Bij het bruto jaarinkomen mag je je vakantiegeld en een vaste 13e maand optellen. Variabele inkomsten tellen niet mee. Je hoeft geen documenten aan te leveren, want wij werken met Huurpaspoort.

Rekenvoorbeeld:
De netto* huurprijs is €800 per maand. Je moet dan minimaal 48 x €800 = €38.400 bruto per jaar verdienen.

* De netto huur is de huur zonder servicekosten, gas en elektra. Servicekosten zijn kosten voor extra diensten. Zoals schoonmaak, onderhoud van de tuinen en de glasverzekering. De hoogte van de servicekosten verschilt per woning. In een flat betaal je bijvoorbeeld meer dan in een eengezinswoning. Het bedrag dat je betaalt is een voorschot. Aan het einde van het jaar berekenen wij hoeveel geld je terugkrijgt of moet bijbetalen.